poniedziałek, 2 marca 2015

Zupa jarzynowa z kasza jaglana


Zupa jarzynowa, standard w każdej kuchni jak również i w menu maluchów. Prosta i przyjemna w przygotowaniu, idealna gdy nie mamy pomysłu na obiad :) W tym wydaniu ze zdrową kaszą jaglaną, której zupa zawdzięcza piękny złoto łososiowy kolor.





Składniki: 

300ml wody
1 mała pietruszka
0,5 małej marchewki
plaster selera
2 łyżeczki kaszy jaglanej
łyżeczka masła/oleju roślinnego



Sposób przygotowania:

Warzywa obieramy, myjemy pod bierzącą wodą i kroimy w kostkę, dorzucamy przepłukaną kaszę jaglaną i gotujemy przez ok 20 min (generalnie do ugotowania kaszy, który jest różny w zależności od firmy). Blendujemy i dodajemy łyżeczkę masła. I gotowe!


Zupe również z powodzeniem można zaprawić do słoiczków, bez obawy, że się zepsuje (sprawdzone!) oraz zabielić mlekiem przed podaniem. :)

Wszystkim maluchom życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz