niedziela, 1 marca 2015

Niesmiertelna (glutenowa) owsianka!

To moje smaki dzieciństwa... Płatki owsianke ugotowane na mleku z cukrem i podsmażonymi na maśle jabłkami... Owsiankę polecam w każdej postaci i każdemu. Jest bardzo zdrowa, pełna błonnika i kwasów NNKT. Idealnie nadaje się na pożywne śniadanie dla małych i dużych :)


Co kilka dni przygotowuję ją dla mojego małego głodomorka. Zajada, aż sie uszy trzęsą! Przygotowanie jest bardzo proste, więc co dzieła!



Składniki:

2 łyżki płatków owsianych górskich
200ml wody
owoc wg uznania

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane przepłukać pod bierzącą wodą. Gotować przez ok 5 min. Zblendować wraz z owocem.
I gotowe!

Owsianka to bardzo szybkie i proste danie. Jeśli posiadamy przygotowane wcześniej musy owocowe, podanie zajmuje tylko kilka minut! Serdecznie polecam niemowlętom, które już mają wprowadzony gluten i mają problemy z zaparciami. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz