środa, 25 lutego 2015

Buraczki z ziemniakiem i porem

Nie od dziś wiadomo, że burak to istna bomba witminowa, a przy tym jaka pyszna! Buraki w naturalny sposób wzmacniają układ odpornościowy oraz układ krwionośny.
To jedno z ulubionych dań mojego syna. Burak jest słodki w przez co łatwiej przekonać do nich maluchy. Idealne dla małych wampirków :)



Składniki na 1 porcję:

150ml wody
1 mały burak
1 mały ziemniak
2cm talarek pora

Buraka, ziemniaka myjemy, obieramy ze skórki. Ziemniaka kroimy na drobną kostkę, buraka trzemy na tarce o grubych oczkach (jeśli pokroimy go w kostkę będzie się dłużej gotować). Pora po umyciu kroimy na ćwiartki. Wszystko zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 20min. Gdy burak będzie miekki, blendujemy wszystko na gładką masę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz