niedziela, 8 marca 2015

Zupa z pora z kasza jaglana

Pyszna i wbrew pozorom bardzo delikatna zupa krem z pora. Nie ma intensywnego smaku i zapachu więc idealnie nadaje się dla dzieci nie lubiących wyrazistych smaków. Jest smaczna i prosta, więc do dzieła! :)


Składniki:

250ml wody
10cm kawałek pora
duży plaster selera
1 łyżka kaszy jaglanej
1 łyżeczka masła/oleju roślinnego





Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i umyć pod bierzącą wodą. Pokroić w kostkę, dodajemy opłukaną pod bierzącą wodą kaszę jaglaną. Zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min (generalnie do ugotowania kaszy). Po ugotowaniu odstawiamy na 2 - 3 min do naciągnięcia kaszy. Blendujemy i dodajemy masło/olej. Smacznego!


 Mmmm pyszne mama ugotowała... :)


Macie jakieś spostrzeżenia co do gotwania dla dzieci? Zachęcam do wyrażania opinii :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz